Kara’dan birliktelik çağrısı!

Kara’dan birliktelik çağrısı!

Kara’dan birliktelik çağrısı!

 

 

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, “Bugüne kadar ne siyasi partiler ne sivil toplum kuruluşları olarak olumsuzluklardan bir ders çıkarmış gibi görüntü vermemekteyiz. Bu böyle devam etmesi halinde gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuzu yerine getirememekten dolayı hepimiz vebal altındayız. Bu gidişata bir dur deme zamanı gelmiş ve geçmektedir. Bu çerçeve içinde milletvekillerimizi iktidarın tüm yöneticilerinin ana muhalefet ve muhalefet partilerini sivil toplum kuruluşlarını kurtuluş reçetesi yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Kara, yaptığı açıklamada, hizmet noktasında iktidar, muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarını birlikte hareket etmeye davet ederek, temel amacın Giresun’da güç birliği ile ekonominin ve şehrin gelişmesi için ortak akılla sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin ortaya konulması ve çözüme yönelik adımlar olmasını istedi.

 

Giresun’un gurbette yaşayanları ile bölgede önemli potansiyeli olan bir il olduğunu ancak Ordu, Trabzon ve Rize illerinin önemli yatırım projeleri ile gelişmesini ve ekonomisini güçlendirdiğine dikkat çeken Kara, “İlimizde ise komşularımızın yatırım hızına bir türlü ayak uyduramamamız nedeniyle ve gelişmişlik farkımız ilimiz aleyhine olumsuz şekilde işlemektedir” ifadesinde bulundu.

 

Kara, “Giresun’da yatırımların yapılamamasının nedeninin kendilerinden kaynaklanmadığı gerekçesiyle tüm olumsuzlukları komşu illere yükleyerek kendimizi avutmanın bedellerini en ağır şekilde ödediğimiz aşikardır” diyerek, şöyle devam etti:

 

“Bugüne kadar ne siyasi partiler ne sivil toplum kuruluşları olarak bu olumsuzluklardan bir ders çıkarmış gibi görüntü vermemekteyiz. Bu böyle devam etmesi halinde gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuzu yerine getirememekten dolayı hepimiz vebal altındayız. Bu gidişata bir dur deme zamanı gelmiş ve geçmektedir. Komşularla aramızdaki gelişmişlik farkında uçurum yaratmak istemiyorsak hemşehrilik bilinci ve sorumluluğu çerçevesinde her Giresunlu üzerine düşeni yaparak birleşip bundan sonra neler yapılabilir ve kaybeden değil kazanan Giresun nasıl oluşturulabiliri konuşmamız lazımdır. Bu çerçeve içinde milletvekillerimizi iktidarın tüm yöneticilerinin ana muhalefet ve muhalefet partilerini sivil toplum kuruluşlarını kurtuluş reçetesi yapmaya davet ediyoruz.”

 

Kara, “İlimizin yatırımlardan yararlanabilmesi ve en azından bundan sonrası için kararlı bir yol izleyebilmemiz adına iktidarı ile muhalefeti ile sivil tolum kuruluşlarıyla birlik içinde hareketle milletvekillerimizin ellerini güçlendirip istediğimiz neticelerin alınmasının yollarını açmalıyız” dedi.

 

GESOB Başkanı Kara, Giresun ekonomisini güçlendirerek, kalkınmasına hareket kazandıracak olan öncelikli projelerin, şehir merkezi Güney Çevre Yolu, Giresun-Dereli-Şebinarahisar-Sivas bölünmüş yolu, Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu tren yolu ve tren yolunun denizle birleştiği kesime ticari liman, Tirebolu-Doğankent-Gümüşhane bölünmüş yolu, lojistik merkez ve serbest bölge, turizm yatırımları ve alt yapıları ile AR-GE kaynaklı teknoloji ve üretim merkezi (inovasyon merkezi) projeleri olduğunu kaydetti.