İyi oynadık ama direnemedik

İyi oynadık ama direnemedik

İyi oynadık ama direnemedik

Spor Toto Süper Ligde 21’inci hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde lider Galatasaray ile yapan Bitexen Giresunspor, güçlü rakibine 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olurken, defansında ve kalesinde yaptığı bariz hataların faturasını ağır ödedi. 

Sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle lider karşısına ideal kadrosundan yoksun bir 11’le çıkan ev sahibi ekip, ilk yarıda başa-baş götürdüğü ve bir de penaltı kurtardığı maçta 45+2’de yediği hatalı golle soyunma odasına 1-0 yenik durumda gitti. 39’uncu dakikada gelişen G. Saray atağında Ramon’un, ceza alanı içinde Icardi’nin ayağına basması sonucu VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu monitörden incelemeye giden orta hakem Bahattin Şimşek, beyaz noktayı gösterdi, atışı kullanan Icardi’ye gol fırsatı vermeyen kaptan Onurcan Piri, 45+2’deki G. Saray atağında ilk hamlede çeldiği topu ikinci hamlede elinden kaçırınca Mertens yakın mesafeden önünde bulduğu topu ağlara gönderdi ve ilk yarıyı 1-0 rakip takımın üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarıya da pozisyon bularak başlayan ve 55’inci dakikada Bajic ile mutlak bir golü kaçıran Giresunspor’da bu bölümden sonra başlayan pas hataları kalesinde gol olarak görülürken; konuk ekip, 60’ıncı dakikada sol bek oyuncusu Dubois’in harika vuruşuyla skoru 2-0 yaptı. 

Maçın son yarım saatinde oyundan iyice kopan ve bol bol pozisyon ve pas hataları yapan ev sahibi ekip karşısında rahat top çeviren Okan Buruk yönetimindeki lider, 88’de oyuna sonradan giren Rashica’nın ayağından bulduğu golle farkı 3’e çıkardı ve iyice rahatladı. Maçta son sözü 90+5’de yine oyuna sonradan giren Yunus Akgün söyledi ve bu oyuncunun şık golüyle tabela 4-0 oldu. 

Maç bu skorla sona ererken, 21 puanda kalan Giresunspor, klasmanda da 14’üncü sıraya geriledi. Giresunspor, yarın hafta içi mesaisinde İstanbul deplasmanında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Bu karşılaşma saat 17’de başlayacak olup, Giresunspor, 23’üncü haftada ise evinde Kayserispor’u ağırlayacak. Bu karşılaşma ise 6 Şubat Pazartesi akşamı saat 20’de start alacak.


STAT: Çotanak Spor Kompleksi
HAKEMLER: Bahattin Şimşek, Cevdet Kömürcüoğlu, Candaş Elbil, Yiğit Arslan
BITEXEN GİRESUNSPOR: Onurcan Piri - Hayrullah Bilazer, Arias, Kadir Seven, Alper Uludağ (Dk.88 Rahmetullah Berişbek), Görkem Sağlam (Dk.78 Murat Cem Akpınar), Savicevic, Sergio, Borja Sainz, Kuwas (Dk.88 Doğan Can Davas), Bajic
GALATASARAY: Muslera - Boey, Nelsson, Emin Bayram, Dubois, Torreira (Dk.69 Mata), Oliveira, Barış Alper Yılmaz (Dk. 81 Yunus Akgün), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 69 Berkan Kutlu), Mertens (Dk. 69 Rashica), Icardi (Dk. 88 Gomis)
GOL: Dk. 45+3 Mertens, Dk. 60 Dubois, Dk. 88 Rashica, Dk. 90+5 Yunus Akgün (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Arias, Bajic, Savicevic