Hatayspor ve Malatyaspor’dan ligden çekilme kararı

Hatayspor ve Malatyaspor’dan ligden çekilme kararı

 

 

Hatayspor ve Malatyaspor’dan ligden çekilme kararı

 

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Yeni Malatyaspor ve Hatayspor ligden çekilmek için TFF'ye resmi başvuru yapacağı belirtildi. Bu iki takımın aldığı kararın ardından TFF 2’nci Lig takımlarından Diyarbekirspor’un da bu yönde başvuru yapacağı ifade edildi.

 

Ajansspor’dan Salim Manav’ın haberine göre, Süper Lig'de yer alan Atakaş Hatayspor ve Spor Toto 1. Lig'de bulunan Yeni Malatyaspor'un bazı isimleri enkaz altında kaldı. Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan ne yazık ki vefat etti. Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve futbolcu Cristian Atsu ise henüz kurtarılabilmiş değil. Depremden maddi ve manevi büyük yara alan iki kulüp de ligden çekilmeye hazırlanıyor.

 

Yeni Malatyaspor ve Atakaş Hatayspor, tüm hakları saklı kalmak kaydıyla liglerden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi başvuruda bulunacak. Her iki takımın avukatları da resmi başvuru için hukuki çalışmaları başlattı. Başvuruların kısa bir süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor. İki kulüp, bir nevi yarışma haklarının dondurulmasını ve gelecek sezon aynı ligden devam etmeyi istiyor.

 

FUTBOLCULAR DÖNMEK İSTEMİYOR

 

Malatya ve Hatay'ın ligden çekilme kararının arkasında, şehirlerin büyük yıkıma uğraması, futbolcular dahil tüm bölge insanının büyük travma yaşaması, evlerin ve tesislerin zarar görmesi, yeni yerlerde yaşamaya güven duyulmaması ve futbolcuların şehre dönmek istememesi var. Yabacı futbolcular geri dönmeyi istemiyor. Hatta yerli futbolcular bile deprem yaşadıkları şehre dönmeye bu aşamada sıcak bakmıyor.

 

GULBRANDSEN'DEN TFF'YE TEPKİ

 

TFF her ne kadar 17 Şubat'ta liglere kalınan yerden devam edilmesine karar verse de buna itiraz edenler de var. Adana Demirspor'da forma giyen Fredrik Gulbrandsen, "Travmatize oldum. Bunu söylememin nedeni, karar vericilerin ne kadar çok insanın travma geçirdiğini anlamamış gibi görünmesi. Canlı çıkanlar bile travma yaşıyor. Türkiye Ligi, maçları 1 haftalığına erteleme kararı aldı. 1 hafta! Depremin vurduğu bölgede bu kadar çok insan hayatı için savaşırken nasıl çıkıp futbol oynayacağız, anlayamıyorum. Ben iyiyim, tanıdıklarım iyi ama aklım sürekli orada kalanlarda. Çok fazla yıkım var” dedi.

 

DİYARBEKİRSPOR DA TFF'YE GİDİYOR

 

Depremin vurduğu kulüplerden Hatayspor ve Yeni Malatyaspor, mücadele ettikleri liglerden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile temasa geçme kararı almıştı. Bu kulüplerin arasına Diyarbekirspor da katıldı. Diyarbekirspor, TFF 2. Lig'den çekilmek için TFF'ye başvuruda bulunacak.