Gürel: “1 Mayısları bayram yapacağız”

Gürel: “1 Mayısları bayram yapacağız”

Gürel: “1 Mayısları bayram yapacağız”

 

Eğitim-İş Giresun Şubesi Başkanı Mustafa Gürel, “İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs, bu yıl Türkiye’de bir bayram olarak kutlanmaktan her zamankinden daha uzaktır. Yanlış ekonomi politikalarında inat edilmesiyle emeğin her gün biraz daha değersizleştiği ülkemizde, yaşanan ekonomik kriz emekçileri nefes alamaz hale getirmiştir. İktidar yandaşları için şahlanan ekonomide, işçinin emekçinin payına düşen tek şey zam, zulüm ve yoksulluktur” dedi.

 

Gürel, yaptığı açıklamada, işçi sınıfının artık sebze ve meyveyi taneyle almaya başladığını, kuru soğana muhtaç hale gelindiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

Tüketilmesi kaçınılmaz olan temel gıda maddelerindeki günlük fiyat artışlarına market çalışanları etiket yetiştiremez hale gelmiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 1 kilo beyaz peynirin fiyatı, gram altının fiyatına ulaşmıştır. Et giremeyen hanelerin avuntusu olan kıyma dahi lüks hale gelmiş, ‘yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ türküsü iktidar sayesinde gerçeğe dönüşmüştür.

 

Eğitim emekçileri geçinememektedir. Eve boynu bükük, sınıfa düşünceli girmektedir.

 

Bu böyle gidemez ve gitmeyecektir. Cumhuriyetin kurucusu olan Başöğretmen’in yeni nesilleri emanet edeceği kadar güvendiği bizler, bu hakaretleri, kölelik zincirini, değersizleştirmeyi kabul etmiyoruz. TÖS’ten, TÖB-DER’den miras aldığı öğretiler ışığında ilerleyen; eğitim emekçisinin hakları ve itibarı için verdiği mücadeleden asla taviz vermeyen, Başöğretmen Atatürk’ün eğitim neferlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Eğitim-İş olarak, tüm eğitim emekçilerine sesleniyoruz:

 

Gün; haklarımızı, mesleğimizin itibarını, gençlerimizin geleceğini savunmak için omuz omuza verme günüdür. Gün; eğitimi ve eğitim emekçisine tepeden bakan, parmak sallayanlara Fakir Baykurt’un dediği gibi ders verme günüdür. Öğrencilerimize öğreteceğimiz en önemli şeylerden birisi haksızlığa karşı susmamaksa, gün kendi uğradığımız haksızlığa karşı da susmayacağımızı göstermenin günüdür. Gelin, safları sıklaştıralım. Başta eğitim emekçileri olmak üzere tüm işçi sınıfının 1 Mayıs’ını kutluyor, 1 Mayısları bayram yapacağımız günleri hep birlikte öreceğimize inanıyoruz.”