Giresunspor Konyaspor’a boyun eğdi

Giresunspor Konyaspor’a boyun eğdi

Giresunspor Konyaspor’a boyun eğdi

Spor Toto Süper Liginin 5’inci haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Arabam.com Konyaspor’u ağırlayan Bitexen Giresunspor, çok zorlandıkları mücadeleyi 1-0 kaybetti. 

Çotanak Spor Kompleksinde cumartesi günün kapanış maçının ilk 15 dakikası takımların birbirini denemesiyle geçerken; konuk ekip Konyaspor’dan gelen ilk şut denemesinde Çekiçi’nin sağ çaprazdan vuruşunda top ters taraftan auta gitti. Ev sahibi ekibin karşı atağında Borja Sainz’in şutunda Konyaspor kalecisi Sehic, topu köşeden kornere çeldi. Maçın 32’nci dakikasında Giresunspor, çok önemli bir fırsat yakaladı. Calvo’nun ayağındaki topu kapan Doğan Can, bir anda golle karşı karşıya geldi, bu oyuncunun sol ayağı ile yaptığı vuruşta, hatasını telafi eden Calvo, topun önüne yatarak, mutlak bir golü önledi.

İkinci yarıya daha atak başlayan Konyaspor, 51’inci dakikada golcü oyuncusu Muhammet Demir’in kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Avantajı yakalayan konuk ekip bundan sonraki dakikalarda topa daha çok sahip olarak hem zamana oynadı hem de zaman zaman yaptığı kontrataklarla farkı artırmaya çalıştı. 

Skorun değişmesi adına hamleler yapan Giresunspor, 75’de Mejia ile bulduğu önemli pozisyonda yine Konyaspor kalecisi Sehic’i geçemedi ve Mejia’nın şutunda topu köşeden çıkardı. 84’te Bajic’in sağ ayağı ile yaptığı vuruştan sonuç çıkmadı ve maç konuk ekibin tek gollü üstünlüğüyle bitti. 

İlk 5 maçta 6 puanı bulunan Giresunspor, ligin 6’ncı haftasında İstanbul deplasmanında Karagümrük ile karşılaşacak.

Stat: Çotanak Spor Kompleksi
Hakemler: Zorbay Küçük, Bahtiyar Birinci, Ali Tuna

Bitexen Giresunspor: Onurcan, Hayrullah, Arias, Perez, Alper, Mejia (Dk. 78 Savicevic), Murat Cem (Dk. 64 Erol Can), Borja Sainz (Dk. 87 Mert), Doğan Can (Dk. 64 Rahmetullah), Sergio (Dk. 87 Talha), Bajic

Arabam.com Konyaspor: Sehic, Guilherme, Calvo, Uğurcan, Ahmet Oğuz, Soner (Dk. 89 Rahmanovic), Hadziahmetovic, Bytyqi, Muric (Dk. 68 Bruno), Çekiçi (Dk. 88 Cebrail), Muhammet (Dk. 78 İkpeazu)

Gol: Dk. 51 Muhammet Demir (Arabam.com Konyaspor)

Sarı kartlar: Sergio, Savicevic, Arias