Giresun Adası için harekete geçildi

Giresun Adası için harekete geçildi

Giresun Adası için harekete geçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından adayla ilgili bir proje hazırlandığı ve bu proje kapsamında yürüyüş yolları, banklar, çevre düzenlemesi gibi işlerin planlandığı ve adanın turizme daha fazla kazandırılacağı bildirildi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Doğu Karadeniz Bölgesinin yaşanabilen tek adası olma özelliğine sahip, efsanelere konu olmuş önemli bir kültür varlığı olan Giresun Adası’nda incelemelerde bulunan Vali Serdengeçti’ye, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

TURİZME DAHA FAZLA KAZANDIRILACAK

Aktarılan bilgilerde; ilk olarak 2009 yılında yüzey araştırması yapıldığı ardından arkeolojik kazılara başlandığı ve birçok eserin gün yüzüne çıkarıldığı belirtildi.

Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, adanın mitolojik tarihi ve günümüz tarihi hakkında detaylı bir sunum yaparken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından adayla ilgili bir proje hazırlandığı ve bu proje kapsamında yürüyüş yolları, banklar, çevre düzenlemesi gibi işlerin planlandığı ve adanın turizme daha fazla kazandırılacağı aktarıldı.