Fiyat şubatta da yükselmedi

Fiyat şubatta da yükselmedi

Fiyat şubatta da yükselmedi

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olan fındık, 2021 yılının ikinci ayı Şubat’a 22,5 liradan giriş yaptı. Giresun genelinde Şubat ayı fındık fiyatları 22.50 ile 23.50 bandında başladı.

 

Giresun genelinde serbest piyasada yeni sezon fındık 22 liradan işlem görürken; geride bıraktığımız Ocak ayında 23.50 liradan alıcı bulmuştu. Fındık Şubat ayına da 22,5-23,5 liradan giriş yaparken; elinde fındığı bulunan üreticiler bu fiyatların yükselmesini bekliyor.

 

TMO’nun taban fiyat açıklamasının ardından 2020 yılı Ekim ayında 27 lira seviyelerine kadar çıkan fiyatlar, daha sonra yavaş yavaş düşüş yaşadı.

 

Bölgedeki üreticiler, son zamanlarda iyice düşen fındık fiyatlarının yükselmesini beklediklerini belirterek, “Üretici bir dönem 30 lira fiyat beklentisi içerisine girmişti, ancak pandemi dolayısıyla emanetçilerin piyasaya fındık sürmemesi ve Avrupa’nın da çok fazla talepte bulunmaması ihracatın azalmasına yol açtı. Bugünler iyice düşen fındık fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesini bekliyoruz” şeklinde ifadeler kullandılar.