Engelli kardeşler yol istiyor!

Engelli kardeşler yol istiyor!

Engelli kardeşler yol istiyor!

 

Tirebolu ilçesi Arslancık Köyünde oturan bedensel engelli Akça kardeşler, evleri ana yol kenarında olmadığı için doğdukları günden bu yana adeta hapis hayatı yaşadıklarını öne sürerek, devlet yetkililerinden 50 metrelik bağlantı yolunun yapılmasını talep ediyorlar.

 

Arslancık Köyünün Henkioğlu Mahallesi’nde yaşayan bedensel engelli kardeşler Arife (38) ve Yıldız Akça (36) isimli kardeşler, ailesiyle birlikte oturdukları köy evinin grup bağlantı yoluna 50 metrelik mesafede olduğunu ifade ederek, ilgili mercilerden bir an önce bu yolun yapılmasını istiyorlar.

 

Bedensel engelli Akça kardeşlerin babası Alişan Akça, yol konusunda bugüne kadar yapılan uğraştan bir sonuç alamadığını belirtirken; iki engelli evladının evlerinin bahçesinden başka hiçbir yere gidemediğini dile getirdi.

 

Talihsiz baba Akça, “Çocuklarım doğduğundan bu yana adeta evde hapis hayatı yaşıyorlar. İkisi de bacaklarından yürüyemiyor. Yıldız kızım yüzde 80 engelli, ayakları tutmuyor. 15 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu engelli kaldı. Arife kızım da doğuştan engelli, ayaklarından yürüyemiyor. Ailede 4 çocuğum var, bunlardan ikisi engelli. Evimizden üst yola bağlanmak için 50-60 metrelik bağlantı yoluna ihtiyacımız var. Devlet büyüklerimizden ve sayın Valimiz Enver Ünlü ile Kaymakamımız Cevat Gün’den yol sorunumuzu çözmelerini bekliyor ve istiyoruz” diyerek, engelli çocukları için yıllardır eziyet çektiklerini sözlerine ekledi.