DYK Kursları eğitimlere başladı

DYK Kursları eğitimlere başladı

DYK Kursları eğitimlere başladı

Giresun Şebinkarahisar'da Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) eğitimlere başladı. Yaz döneminde öğrencilerin yararlanabileceği DYK kursları açıldı. Şebinkarahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir, DYK kurslarını ziyaret etti.

Şebinkarahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir, Şehit Oktay Yeşil Ortaokulunda açılan yaz dönemi DYK kursuna katılan öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti.

YAZ OKULLARI EĞİTİME AÇIK

Demir, Yeni Şebinkarahisar'a yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

"Öğrencilerimizin eğitimin bütün imkanlarından yararlandırmak amacıyla büyük fedakarlıklar yaparak yazın da okullarımızı eğitime açık tutuyoruz. Öğrencilerimize başarılar dilerken her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yanlarında olduğumuzu söyledik. Çocuklarını yaz kursuna gönderen velilerimize çok teşekkür ediyorum."

DYK KURSU NEDİR? DYK HANGİ OKULLARDA VERİLİR? DYK PARALI MI?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, dersanelerin kapatılmasının ardından oluşan boşluğu kapatmak amacıyla kurulan ve devlet okullarında eğitim gören öğrenciler için ek olarak verilen eğitimleri kapsar. Destekleme ve Yetiştirme Kursu alan öğrencilerden ücret alınmaz.

DYK EK DERS ÜCRETİ NE KADARDIR

Destekleme ve Yerleştirme Kursu kapsamında ders veren öğretmenlere;normal ek ders ücretinin iki katı tutarında ek ders ücreti ödeniyor.