Bulancak Belediyesi Şirket İşçilerinin Ücretleri Yüzde Yüz Arttı!

Bulancak Belediyesi Şirket İşçilerinin Ücretleri Yüzde Yüz Arttı!

Bulancak Belediyesi Şirket İşçilerinin Ücretleri Yüzde Yüz Arttı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde faaliyet gösteren belediye şirketinde çalışan işçilerin maaşları büyük bir artışla yükseltildi. En düşük ücret 14 bin 500 liradan 28 bin liraya çıkarılırken, sosyal haklarla birlikte maaşlardaki artış işçiler arasında sevinçle karşılandı.

Bulancak Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Giresun Şubesi arasında yapılan yeni toplu iş sözleşmesiyle beraber, işçilerin maaşlarına önemli artışlar yapıldı. İmza törenine Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkan Adayı Emrullah Guguk, Hizmet-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Abdullah Kaygusuz ve belediye şirket işçileri katıldı.

Yapılan sözleşme kapsamında en düşük maaş 14 bin 500 liradan 28 bin liraya yükseltilirken, ayrıca ikramiyeler ve bayram ikramiyeleri gibi sosyal haklarda da önemli artışlar sağlandı. Beş yılını dolduran işçilere 500 lira, on yılını dolduranlara ise 1000 lira fark ve formenlik farklarına yüzde 10 artış yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Guguk, sözleşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Yeni dönemde daha verimli hizmetler sunabilmek adına işçilerimizi motive edecek ve enflasyona dirençli bir ücret artışı sağladık. Tüm çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.