​​​​​​​Balıkçılar limanı mesken tuttu

​​​​​​​Balıkçılar limanı mesken tuttu


Balıkçılar limanı mesken tuttu

Karadeniz’de son günlerde bol miktarda avlanan hamsi için yurdun çeşitli yerlerinden Tirebolu’ya akın eden balıkçı motorları, ilçedeki balıkçı barınağını kendilerine mesken tuttular.

 

Kara sularında av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından denize açılan tekneler, özellikle son bir hafta içinde Tirebolu’ya gelerek, ilçe açıklarında avlanmaya başladılar. Karadeniz Bölgesi’nde hamsi avının merkezi haline gelen Tirebolu açıklarında bol miktarda avlanma yapan balıkçılar, teknelerinin yanı sıra yükleme ve boşaltma araçlarını da Tirebolu Balıkçı Barınağı’na çekiyorlar.

 

Son günlerde Tirebolu açıklarında bol miktarda avlanan meşhur hamsi için ilçeyi mesken tutan ve sevkiyatı da buradan yapan balıkçılar, ilçeye ekonomik olarak bir hareket getirirken; fiyatların da bir nebze olsun düşmesine neden oluyor.

 

Tirebolu’daki balıkçı tezgahlarında daha önceden kilosu 20 liradan satılan hamsi fiyatları bugünlerde 15 liradan işlem görmeye başladı.

 

Öte yandan, hamsinin yanı sıra istavrit avında da bolluk yaşanırken; özellikle hamsinin bol ve ucuz olması, istavrite olan talebi de azaltıyor.

 

Tirebolu’daki balıkçı esnafları, son günlerde bolca avlanan hamsi fiyatlarının aşağıya düşmesiyle vatandaşların yeterince istifade ettiklerini belirterek, “İnşallah hamsi buradan gitmez ve biz de vatandaşlarımıza ucuz fiyattan hamsi satarız. İlçemizdeki barınakta demirleyen hamsi teknelerinin çevre temizliğine de riayet etmelerini istiyoruz” dediler.