11 oldu, rekor geldi

11 oldu, rekor geldi

11 oldu, rekor geldi

 

TFF 1. Ligde haftalardır liderliğini sürdüren ve 22’nci haftada Çotanak Stadı’nda başkent temsilcisi Ankaraspor’u ağırlayan Giresunspor, Caner Hüseyin Bağ’ın 17’nci dakikada attığı tek golle sahadan 3 puanla ayrıldı.

 

Ligde küme düşme hattında bulunan rakibi Ankaraspor karşısında tutuk bir oyun çıkaran yeşil beyazlılar, aldığı 1-0’lık galibiyetle seriyi 11’e çıkarırken, yeni bir rekorun sahibi oldu.

 

Mücadelede ilk pozisyonu 13’üncü dakikada Hüsamettin ile yakalayan ev sahibi ekip, bu önemli pozisyonu iyi kullanamadı. Ardından kullanılan kornerde Nalepa’nın kale içine gönderdiği topa kaptan Eren Tozlu kafayla iyi vurdu, ancak top üst direkten geri döndü, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

 

17’nci dakikada sağ kanattan gelişen atakta Sergio’nun yerden kale içine ortaladığı topa uygun durumdaki Balde vurdu, direkten geri dönen bu topu Caner Hüseyin, yakın mesafeden ağlara yolladı: 1-0.

 

Konuk ekip Ankaraspor 35’inci dakikada yakaladığı önemli pozisyonu değerlendiremezken; 42’de rakip takım kalecisinin hatalı pasında topu kapan Caner, farkı ikiye çıkaracak golü atamadı.  

 

Ankaraspor’un hızlı başladığı oyunun 50’nci dakikasında doğan büyük karambolde tehlikeyi defans zorlukla uzaklaştırdı. Konuk ekibin adeta tek kale oynadığı ikinci yarıda zaman zaman kontrataklar yakalayan Giresunspor, 58’de Balde, 68’de Hayrullah ile yakaladığı pozisyonlardan sonuç alamadı. Katı bir defans uygulayan ve 1-0’ı koruma gayreti içinde olan ev sahibi ekip 79’da Uzodimma ile yakaladığı ani kontratakta Erol Can’ın ayağından mutlak gollük pozisyonu kullanamadı.

 

Son anları iyice zor geçen maçta tek golle yetinen yeşil beyazlılar 3 puanın sahibi olurken; ligdeki puanını da 50’ye çıkardı. Ligde lider konumda bulunan Giresunspor, 23’üncü haftanın maçını deplasmanda Adanaspor ile 24 Şubat Çarşamba günü yapacak.