Uzunalioğlu: Ekonomi inatla yönetilemez

Uzunalioğlu: Ekonomi inatla yönetilemez

Uzunalioğlu: Ekonomi inatla yönetilemez

 

CHP Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “Ülkemizde yaşanan şeyin adı enflasyon değil yoksullaşmadır ve sorumlusu da kötü yönetimdir. Ekonomi inatla yönetilmez” dedi.

 

Uzunalioğlu, yaptığı açıklamada, hükümetin yanlış ekonomik uygulamalarının sonucunun faturasının tüm halka çıktığını ifade ederek, ekonominin doğru yönetilemediğini kaydetti.

 

Halkın sorumlu olmadığı bir faturayı ödemek zorunda kaldığını ve bunun hesabını sandıkta soracağını dile getiren Uzunalioğlu, “Bu yılın ilk 5 ayında kapanan şirket sayısı 17 bindir. Eğer ilk seçimde AKP iktidarı değişmezse ülkemizi çok daha kara günler beklemektedir. Mevcut iktidar ekonomik konularda son zamanlarda adeta ne yapacağını bilemez durumdadır. Ülkeyi deneme tahtasına çevirmiş, deneme yanılma yöntemiyle Türkiye'yi tüm dünyanın gözünde gülünç, güvenilmez ve ne yaptığını bilmez bir ülke durumuna sokmuştur. Dünyada hiçbir ülke ve yatırımcı bize güvenerek ne yatırım yapmakta, ne de borç vermektedir” iddiasında bulundu.

 

Uzunalioğlu, ülkemizin uluslararası ekonomik alanda tutarsız ve iş bilmez bir duruma düşürüldüğünü ileri sürerek, şunları dile getirdi:

 

“Bunun bedelini tüm halkımız ödemektedir. Açlık ve sefalet kapıdadır. Eylül ayında okullar açıldığında, ekim ayında kaloriferler yandığında ekonomik kriz yüzümüze daha sert vuracaktır. Ekonomi inatla yönetilmez. AKP hükümeti artık miadını doldurmuştur. Bundan sonra bu ülkeye verebilecekleri hiçbir şeyleri yoktur. Türkiye bir an önce erken seçime gitmeli ve hızla yeni ekonomik modele geçilmelidir. Aksini düşünmek bile istemiyoruz.”