Şebinkarahisar’da, Karadeniz Offroad Şampiyonası

Şebinkarahisar’da, Karadeniz Offroad Şampiyonası

Şebinkarahisar’da, Karadeniz Offroad Şampiyonası

Şebinkarahisar ilçesi, geçen yıl Karadeniz Offroad Kupası'nın ikinci ayak yarışlarına ev sahipliği yaptıktan sonra bu yıl ulusal turnuvaya ev sahipliği yapacak. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, geçen yılki başarılı organizasyonun ardından Şebinkarahisar, ulusal yarış takvimine dahil edildi.

Giresun Offroad Kulübü tarafından 14-16 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 2023 Karadeniz Offroad Kupası'nın ikinci ayak yarışı, Ulusal Offroad Şampiyonasına aday parkur olarak gösterilmişti. Şebinkarahisar Belediyesi ve Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği'nin önemli desteğiyle düzenlenen organizasyon, Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak şekilde değerlendirildi.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu daha başlangıç. İlçemizin her mecrada tanınır ve bilinirliğini artırmak için projelerimize devam edeceğiz. 2023 yılı içerisinde Ulusal Şampiyona aday parkur olarak katılarak gerçekleştirdiğimiz OffRoad Yarışları, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yetkililerince yapılan değerlendirme sonucu Ulusal Yarış Takvimine dahil edilmiştir. Devam eden yıllarda gerek yerli gerekse yurt dışından katılımcıların olacağı ulusal ağda ilçemiz yer alacak" dedi