Piri Reis öğrencilerinden yıl sonu sergisi

Piri Reis öğrencilerinden yıl sonu sergisi

Piri Reis öğrencilerinden yıl sonu sergisi

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tirebolu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yılsonu sergisine katıldı.

 

2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılan faaliyetleri içeren stantlarda; okulun gemi yapımı alanı öğrencilerinin hazırladıkları gemi maketleri, 3D yazıcı ve lazer baskı, CNC, router makina stantları ile öğrencilerin hazırladıkları düğüm tabloları ve gemi aparatları sergilendi.

 

Sergide özellikle gemi yapımı atölyesinde imalatı yapılan ve bölgede ilk olma özelliği gösteren 4,5 metrelik fiber tekne büyük bir ilgi odağı oldu. Fiber teknenin imalat süreci ve ilerleyen süreçte planlanan faaliyetler konusunda Müdür Tosunoğlu'na bilgiler verildi.

 

Müdür Tosunoğlu, sergi sonrası yaptığı değerlendirmede; denizcilik alanında faaliyet gösteren okulun çalışmalarının memnuniyet verici olduğu dile getirdi.

 

Okul bünyesindeki fiber tekne üretiminin şehir, bölge ve mesleki eğitim açısından önemini de dikkat çeken Tosunoğlu, bölgede bir ilk olan tekne imalatı ile kazanılan bilgi ve birikimin ise denizcilik meslek liselerinin üretim kabiliyetlerini daha da geliştirmesine vesile olduğunu ve denizcilik faaliyetlerinin de gelişmesine katkı sağladığını belirtti.