İstiklal Marşı’nın kabulü

İstiklal Marşı’nın kabulü

İstiklal Marşı’nın kabulü

Şair Akif’i anma etkinlikleri

 

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’üncü yıldönümü ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Tirebolu’da düzenlenen program, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda icra edildi.

 

Tirebolu İmam-Hatip Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa saat 10’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. İmam-Hatip Lisesi Müdürü Tevfik Yılmaz’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı video eşliğinde izlendi. Bülbül isimli şiirin okunmasının ardından programın son bölümünde ödül töreni yapıldı ve ilçede İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda ilk 3’e giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Gün tarafından verildi. Öğrencileri tebrik eden Kaymakam Gün, ilk ve ortaokullarda ilk 3 sırayı alan bu öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi.

 

Öte yandan, TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılı, “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edildi. Bu nedenle, 2021 yılında tüm kurum ve kuruluşlarla okullarda etkinlikler yapılacak ve bu süreç 2022 yılı Mart ayına kadar devam edecek.