Giresunspor kan kaybediyor

Giresunspor kan kaybediyor

Giresunspor kan kaybediyor

 

 

Spor Toto 1. Ligde son haftalarda kan kaybetmeye devam eden ve hep cepten yiyen lider Giresunspor, son 3 maçında sıfır çekerek, Süper Lig hazırlıkları yapan taraftarlarını sükutu hayale uğrattı. Yeşil beyazlılar son 3 maçta önce Altay’a, ardından Ümraniye’ye ve daha sonra da Bandırma’ya yenilerek, Süper Lig yolunda büyük avantaj kaybetti.

 

Ligde liderlik koltuğunda oturan Giresunspor, 26’ncı haftanın açılış maçında sahasında konuk ettiği Bandırmaspor karşısına rotasyonlu bir kadroyla çıkarken; kalede Tolgahan’a, geri dörtlüde Sadi’ye ve orta alanda da Milinkovic’e yer verdi. İlk 20 dakikası orta alanda geçen mücadelede daha iyi top çeviren konuk ekip, 23’üncü dakikada 1-0 öne geçti. Bu dakikada Sadi’nin hatalı pasında topu kapan Roya, boşa çıkan kaleci ve defanstan sıyrıldıktan sonra kaptan Doğan Can’ı gördü, 18 dışında rakiplerinden sıyrılan bu oyuncu, akıl dolu bir vuruşla ayağındaki topu üst doksandan kaleye gönderdi, çizgi üzerinde bulunan Diarra’nın çıkaramadığı top ağlara gitti.

 

Evinde yenik duruma düşen ve ilk 45 dakikada bir korner dahi kazanamayan Giresunspor, rakip kalede ilk tehlikeli atağını 45+2’de yaptı, Milinkovic-Hayrullah paslaşmasında Hayrullah’ın kale içine ortaladığı topa Erol Can kafayla iyi vurdu, Gökhan’ın üzerinden kaleye yönelen bu topu Bandırmaspor kalecisi son anda içerden çelerek, gole izin vermedi ve böylece devre konuk ekibin üstünlüğüyle kapandı.

 

Giresunspor ikinci yarıya Erol Can’ın yerine Traore değişikliğiyle çıkarken; 58’inci dakikada Nalepa’nın hazırladığı pozisyonda Caner Hüseyin ile yakaladığı önemli fırsatı değerlendiremedi ve bu oyuncunun yakından vuruşunu kaleci Gökhan ayaklarıyla etkisiz hale getirdi. 68’de Diarra’nın büyük hatası ikinci gole neden olacaktı, ancak ayağındaki topu iyi kullanamayan Doğan Can, bu hatadan yararlanamadı. Oyunun ilerleyen bölümlerinde yapılan değişiklerle rakibi üzerinde şuursuz bir baskı kuran ev sahibi Giresunspor, 68’inci dakikada yakaladığı önemli pozisyonda Bandırmaspor kalecisi Gökhan’ı geçemeyince, gol ya da goller için beslediği ümitleri suya düştü. Bandırma’nın kapalı defansını aşamayan ev sahibi Giresunspor, gol yollarında etkili olamayınca, kaderine razı oldu ve bir darbe daha yedi. Son 3 maçında sıfır çeken lider Giresunspor, 27’nci haftada takipçisi Samsunspor ile deplasmanda oynayacak.