Giresunspor 2’de 2 yaptı

Giresunspor 2’de 2 yaptı

Giresunspor 2’de 2 yaptı

 

 

Süper Ligin 8’inci haftasında İzmir’de Göztepe’den aldığı 1-0’lık galibiyetle şeytanın bacağını kıran GZT Giresunspor, ligin 9’uncu haftasında kendi evinde oynadığı maçta Çaykur Rizespor’u 2-0 yenerek, puanını 8’e çıkardı ve 3 puan serisini sürdürmeyi başardı.

 

Bir haftalık milli aradan sonra yeniden dönülen ligde hafta sonu sahasında ağırladığı Rizespor karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Giresunspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle 6 puanlık mücadeleyi kazanarak, ligdeki ikinci galibiyetini aldı.

 

Maçın 12’nci dakikasında Giresunspor’da 18’e girmek üzere olan Diabate’yi yere indiren Boyd, kırmız kartla oyun dışı kaldı. Bu arada, pozisyona itiraz eden Rize Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da sarı kart gördü. Ardından Zeki Yavru ile kullanılan faul atışından sonuç çıkmadı.

 

Yeşil beyazlılar 23’üncü dakikada geliştirdiği atakta Zeki-Diabate verkaçında uygun pozisyonda topla buluşan Sergio, beklenen vuruşu yapamadı ve önündeki topu Rize kalecisi Gökhan’a teslim etti. Sahada 10 kişi kalan rakibi karşısında istediği golü bulamayan Giresunspor, ilk 45 dakikayı gol atamadan kapadı.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısına gol atmak için çıkan ve ataklarla Rize kalesinde pozisyonlar üreten Giresunspor, 62’nci dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta Diabate’nin şık hareketleri sonrasında Selim Ay’ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

 

İlerleyen bölümlerde farkı arttırmak isteyen ev sahibi ekip, 74’de Sankhare ve 79’da Sergio ile yakaladığı gollük pozisyonları değerlendiremedi. Genelde yeşil beyazlı ekibin kontrolünde geçen oyunun 87’nci dakikasında bu kez Balde ile önemli bir fırsat yakaladı, ancak bu oyuncunun karşı cepheden şutunda Rize kalecisi Gökhan gole izin vermedi. 89’da Diabate’ye de izin vermeyen kaleci Gökhan, 90+3’üncü dakikada Champness’in golüne engel olamadı ve böylece skor 2-0 oldu.

 

Bu galibiyetle puanını 8’e çıkaran ve az da olsa alt sıralardan kurtulan Giresunspor, ligin 10’uncu haftasında Gaziantep deplasmanına gidecek. Giresunspor’un Gaziantep ile oynayacağı maç 23 Ekim Cumartesi günü saat 16’da başlayacak.

 

 

STAT: Çotanak Spor Kompleksi

 

HAKEMLER: Erkan Özdamar, Candaş Elbil, Hakan Karabalcık

 

GZT GİRESUNSPOR: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Diarra, Alexis Perez, Emre Taşdemir (Dk.67 Aziz Behich ), Flavio, Hamidou Traore (Dk. 67 Sankhare), Sergio (Dk. 81 Joe Champness), Suleymanov (Dk. 74 Pelupessy), Diabete, Umut Nayir (Dk. 82 Balde)

 

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Tyler Boyd, Holmen, Selim Ay, Cemali, Kevin Dabo (Dk. 82 Alper Potuk), Djokovic (Dk. 70 Baiano), Boldrin, Aminu Umar (Dk.82 Eren), Erik Sabo (Dk. 70 Deniz), Bolasie

 

GOLLER: Dk. 62 Selim Ay (K.K.), 90+4 Joe Champness (GZT Giresunspor )

KIRMIZI KART:   Dk.12 Tyler Bold (Çaykur Rizespor )

SARI KART: Traore, Diarra, Sankhare (GZT Giresunspor)