Fındık Zararlısına Karşı Önlem Alınıyor

Fındık Zararlısına Karşı Önlem Alınıyor

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, fındıkta zararlı kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında, Fındık Araştırma Enstitüsü bünyesinde biyolojik mücadele laboratuvarı kurulacağını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatları doğrultusunda alınan kararla, Samsun’dan sonra Karadeniz Bölgesi'nde kurulacak ikinci biyolojik mücadele laboratuvarı Giresun'da faaliyete geçecek.

Milletvekili Temür, kahverengi kokarca zararlısının fındıkta ve diğer tarım ürünlerinde oluşturduğu tahribata karşı alınacak önlemler doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda laboratuvarın kurulmasına karar verildiğini belirtti. Laboratuvarda, zararlı ile mücadelede kullanılacak samuray arıcığı üretilecek. Temür, bu önlemin zararlı türün popülasyonunu kontrol altına almak ve üreticilere ekonomik zararın önüne geçmek amacıyla alındığını ifade etti.

Karadeniz Bölgesi'nde ikinci biyolojik mücadele laboratuvarının Giresun'a kurulacak olmasından dolayı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya teşekkür eden Milletvekili Temür, ilin ekonomik çıkarları için hayati öneme sahip olan bu projeye verilen destekler için memnuniyetini dile getirdi.