Engellilerin 1 günlük temsili askerlik sevinci

Engellilerin 1 günlük temsili askerlik sevinci

Engellilerin 1 günlük temsili askerlik sevinci

 

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası'nda silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlar için temsili yemin töreni düzenlendi.

 

Engelliler Haftası dolayısıyla temsili askerlik uygulaması kapsamında zihinsel ve bedensel engelliler 1 günlüğüne Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası'nda silahaltına alındı.

 

Temsili askerlik yapmak üzere başvuran engelli gençler, aileleriyle birlikte bir gün süreyle kışlada misafir edildi. Eğitim elbisesi ve teçhizatı ile donanmış olarak kendileri için hazırlanan yemin törenine katıldı.

 

Askerlik yemini eden engelli gençler, gün boyunca birliğin eğitim ve öğretim faaliyetlerine iştirak ederek, yemeklerini diğer erbaş ve erlerle yedikten sonra, günün sonunda temsili terhis belgelerini aldılar.

 

VALİ ÜNLÜ: EN GÜÇLÜ DEVLETİN ASKERİ OLMA GURURUNU YAŞIYORSUNUZ

 

Temsili yemin töreninde bir konuşma yapan Giresun Valisi Enver Ünlü, en temel ödev ve sorumluluklarının milletimizin huzur ve güvenini sağlamak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 

“Bu doğrultuda askerlik en kutsal ocağımızdır. Askerlik bu kadar önemliyken, bu değerli vatan evlatlarının da bir şekilde asker üniformasını giymesi, ailelerini ve kendilerinin bu sevinci yaşamaları da son derece mühimdir. Bugün burada hayatlarında engel tanımayan ve yüreği askerlik arzusuyla dolu olan özel kardeşlerimizin, askerlik görevini yerine getirebilmelerini sağlamaktan şeref duyuyoruz. Kahraman Mehmetçikler, şunu iyi bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Bugün burada olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Sizler bugün bir şerefli bir görevi ifa ettiniz, hayallerinize kavuştunuz, bu kutsal ocağın çatısında buluştunuz, bu havayı teneffüs ettiniz. Giydiğiniz şanlı üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin diğer bir deyişle, bulunduğu coğrafi bölgenin en güçlü devletinin askeri olma gururunu yaşıyorsunuz. Bu tecrübeyi ömür boyu unutamayacağınızı biliyorum. Askerlik yemininiz yüce milletimize, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.”