Elektrik zamlarına iptal davası

Elektrik zamlarına iptal davası

Elektrik zamlarına iptal davası

 

Türkiye Barolar Birliği, “Anayasa’ya, mevzuata, evrensel tüketici haklarına, kamu yararına ve sosyal devlet anlayışına tamamen aykırı, fahiş elektrik zamları getiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Türkiye Barolar Birliği tarafından iptal davası açılmıştır” dedi.

 

Barolar birliğinden yapılan açıklamada, elektriğin ticari bir mal olmadığı kamusal ve toplumsal bir hizmet olduğu için yaşam ve tüketici hakkı olarak kamu yararına uygun şekilde tüketiciye sunulması gerektiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

 

“Elektrik Piyasası Kanunu’nun 1. maddesi ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 1. maddesine göre; elektriğin tüketicilere ve topluma yeterli, kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu şekilde ve düşük maliyetli verilmesi gerekmektedir. Bu durum, aynı zamanda sosyal hukuk devletinin de gereğidir.

 

Anayasa’ya, mevzuata, evrensel tüketici haklarına, kamu yararına ve sosyal devlet anlayışına tamamen aykırı, fahiş elektrik zamları getiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Türkiye Barolar Birliği tarafından iptal davası açılmıştır.”