Çırak: “Gözüme uyku girmiyor”

Çırak: “Gözüme uyku girmiyor”

Çırak: “Gözüme uyku girmiyor”

Giresunspor’un eski Başkanı Osman Çırak katıldığı bir TV programında kulübün son 10 yılının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Eski Başkan Çırak; "Giresunspor'un son yıllarda planlamasını çok yanlış yaptığını düşünmekteyim. Transferleri gelirlerine göre yapmadı. Ayağını yorganına göre uzatmak zorundasınız.

Defalarca anlatmamıza rağmen, ikazlarda bulunmamıza rağmen bütçeye göre hareket edilmedi. Öyle olunca kulübümüz maalesef böyle sıkıntılar yasıyor. Bence Giresunspor'un son 3-5 senesi, hatta 10 yıl incelenmelidir.

Örneğin eskiden Giresunspora istanbul'dan yoğun bir destek geliyordu ama maalesef o destek takım Süper Ligdeyken bile olmadı. Birçok iş insani arkadaşım, büyüklerim var, Giresunspor denilince elinden geleni yapmaya çalışan. Ancak şimdi onların da çekimser kaldıkları hatta Giresunspor'a yardım etmeye sıcak bakmadıklarını duyuyorum. Herkes verdiği paranın nereye gittiğini elbette bilmeli. Son yıllarda maalesef yönetimler anlamsalı olarak değişiyor. Kongre karar alan yönetim, ya kendi içinden bir aday gösteriyor, ya da kendine yakın birini. Bu da kafalarda soru işareti oluşturuyor ister istemez. Çünkü geçmişe yönelik hesap soran olmuyor. Bugün borç 100 ise yarın 200, sonrası gün ise 300 oluyor. Bunda da en büyük zararı Giresunspor görüyor" ifadelerini kullandı.

Benim geceleri gözüme uyku girmiyor. Giresunsporumuz’da Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Karabükspor gibi tarih olacak diye korkuyorum. İnşallah öyle olmaz ve Efsanemiz eski günlerine döner. Dediğim gibi Giresunspor'un son 10 yılı incelenmeli. Nereye ne harcandıysa, kim ne verdiyse herkes bilmeli. Hatalı olan var ise de cezasını çekmeli. O dönemde görev yapan yönetimlerin de bu soruşturmalara yardımcı olacaklarına inanıyorum. Burada söz konusu Giresunspor.

Çoluğunun çocuğunun rızkını keserek Giresunspor'a yardımcı olanların da eskiden duyduklar güveni yeniden duyabilmeleri için bu incelemelerin yapılaması gerekir. Ben hep zor şartlarda görev alan bir başkanım. Benim dönemim için yapılan incelemelerden çok şükür hep basımız dik çıktık.

Sadece ben değil tüm yönetici arkadaşlarım da öyle. Biz kendimizi aklamak için mahkemeye başvurduk ve adalet bizi haklı buldu. Bazı çevreler bizi yıpratmak için karalama yaptı ve dediler ki 'Bunlar para pesinde'. Ama gerçeklerin zamanla ortaya gikma gibi bir durumu var. Biz verdigimiz parayı mahkemede ispatladık ama kulüpten geri almadık. Mahkeme tutanaklar halen ben de duruyor. Parayı alıp almadığımız da kulüp muhasebesinde mevcuttur. Bütün yönetimler de bence aynı şeyi yapmalı” ifadelerini kullandı.