CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş: "Kadınlar, Cumhuriyet'in 100. Yılında Siyasette Var"

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş: "Kadınlar, Cumhuriyet'in 100. Yılında Siyasette Var"

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş: "Kadınlar, Cumhuriyet'in 100. Yılında Siyasette Var"

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin (TÜDK) 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının 89. Yılı dolayısıyla düzenlediği zoom toplantısında konuştu. Toplantıda, "Cumhuriyet'in 100. yılında siyasette kadın var" başlığı altında gerçekleşen etkinlikte, Milletvekili Gezmiş, Avukat Aylin Moralıoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Gezmiş, eşit temsilin demokrasinin bir gerekliliği olduğunu vurgulayarak, "Kadınlar umutlu, cesaretli ve birbirinin yurdu olmalı" dedi. TÜDK Başkanı Meral Güler'ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, çok sayıda kadının katılımıyla, mart ayında yapılacak yerel seçimlere aday adayı olan kadınlar deneyimlerini paylaştılar.

Gezmiş, Giresun'un ilk kadın milletvekili olma sürecini anlatarak, "Hepimizin malumu siyaset erkek egemen bir alan. Ancak bunu başarmak biz kadınların elinde. Cesaretli, inançlı, kararlı ve örgütlü olacağız. Kadın dayanışmasını hayata geçirerek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayarak, bu ülkeyi kadın-erkek birlikte yöneteceğiz. Bu zor ama imkansız değil." şeklinde konuştu.

Gezmiş, uzun yıllar STK'larda görev aldığını ve kadın milletvekili seçilmemiş Giresun'da bu eksikliği gidermek için yola çıktığını belirterek, kadınları cesaretlendirmek amacıyla çıktığı bu yolda kadın örgütlerine ve destek veren erkeklere teşekkür etti.

Toplantıya katılan kadınların "mentorluk" önerisini kabul eden Milletvekili Gezmiş, yerel seçimlerde daha çok kadın belediye başkanı ve meclis üyesi seçilmesi için dayanışmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi. Gezmiş, kadın cinayetlerinin durması için İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi ve cinsiyetçi dilin terk edilmesi gerektiğini de vurguladı.