Çay üreticileri mağdur edilmeyecek

Çay üreticileri mağdur edilmeyecek

 

Çay üreticileri mağdur edilmeyecek

 

 

Çay üreticileri ile bir araya gelen Tirebolu Çaysan Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Alakuş, yeni sezon yaş çay alımları için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

 

Tirebolu’nun Düzköy Köyündeki Tirebolu Çaysan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Alakuş, yeni sezon birinci sürgün yaş çay alım kampanyası öncesi çay üreticileri ile toplantı düzenledi.

 

Toplantıya çok sayıda çay üreticisi katılırken Tirebolu Çaysan yöneticileri de toplantıda hazır bulundu. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Tirebolu Çaysan Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Alakuş, yeni sezon çay alımı için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

 

Alakuş, “Sizlerin bizden beklentilerinizi biliyoruz. Ona göre hazırlığımızı yaptık. Bugüne kadar çay üreticilerimizi mağdur etmedik, yine mağdur etmeyeceğiz. Sizlerin alın terinin karşılığını vermek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Çay işleme fabrikamızın kapasitesini artırarak günlük 100 tona ulaştırdık. Geçen sezon 3 bin 500 ton yaş çay alarak işledik” dedi.

 

“İSTEYEN PEŞİN İSTEYEN VADELİ OLARAK ÇAYINI TESLİM EDEBİLECEK”

 

Çay üreticilerinin sorularını da yanıtlayan Alakuş, “Çay üreticilerimiz olarak sizleri mağdur etmeyeceğiz. Tirebolu Çaysan olarak çay üreticilerimizin yanında olacağız. Devletin verdiği fiyatın altına düşmeden yaş çay alımına başlayacağız ve sezonu açacağız. Peşin ve vadeli şekilde alım yapacağız. Vadeli alımlarda üreticilerimize farklı yani daha yüksek fiyat uygulayacağız. Tercihi üreticilerimize bırakacağız. İsteyen peşin isteyen vadeli olarak çayını teslim edebilecek. Üreticilerimizin lehine olan tüm düzenleme ve hazırlıkları yaptık. Çay üreticilerimizin endişelenmesine gerek yok. Pazarlama sorunumuz yok. 25 değişik ilde bayimiz var. Zaten Tirebolu yöresi çayı kalite olarak tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.