Anjiyo İle 6 Çocuk Sağlığına Kavuştu

Anjiyo İle 6 Çocuk Sağlığına Kavuştu

Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gerçekleştirilen Başarılı Anjiyo İle 6 Çocuk Sağlığına Kavuştu

Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğuştan kalp hastalığı bulunan altı çocuğun, anjiyo yöntemiyle tedavi edilerek sağlıklarına kavuştukları açıklandı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Giresun'da sağlık alanındaki özel hizmetlerden birinin doğuştan kalp hastalıklarının transkateter tedavisi olduğunu belirtti.

Başhekim Şahin, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin düzenli periyotlarla gerçekleştirdiği anjiyo yöntemiyle doğuştan kalp hastalıkları tedavisine vurgu yaparak, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bekir Yükcü'nün doğuştan kalp hastalıklarının takip ve tedavisini üstlendiğini ifade etti. Şahin, "Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğuştan kalp hastalığına sahip altı hastamıza anjiyo uygulandı. Bu işlemle ventriküler septal defekt tanılı 1 hasta, atriyal septal defekt tanılı 3 hasta ile patent duktus arteriyosus tanılı 2 hastaya başarılı bir şekilde delik kapatma işlemi gerçekleştirildi. Yapılan işlemler sonrası hastaların kontrolleri sağlıklı bir şekilde tamamlandı ve evlerine taburcu edildi" şeklinde bilgi verdi.

Başhekim Şahin, anjiyo işlemlerinde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bekir Yükcü'nün yanı sıra Prof. Dr. Alper Güzeltaş, Doç. Dr. Taner Kasar ve Anestezi Uzmanı Dr. Fatma Alkan'ın da görev aldığını ekledi. Hastane yetkilileri, başarılı anjiyo işlemleri sonucunda sağlıklarına kavuşan çocukların ailelerine de destek ve bilgi sağlandığını belirtti.