ADD’den Atatürk büstünün bakımsızlığına tepki

ADD’den Atatürk büstünün bakımsızlığına tepki

ADD’den Atatürk büstünün bakımsızlığına tepki

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi binasının girişinde bulunan Atatürk büstünün bakımsız olmasına tepki gösterdi.

 

Özdemir, yaptığı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının tüm yurtta coşku ile kutlandığı bu günlerde bir bilim yuvası olan Tirebolu İletişim Fakültesindeki büstün hali içler acısıdır. Yetkililer tarafından büstün etrafındaki otların temizletilmemesi, büstün mermerlerinin çatlaklığın giderilmemiş olması, Atatürk'ün imzasının ve sözünün düşen kısımlarının tadilat yapılmamış olması büyük bir ayıptır” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Tirebolu İletişim Fakültesi bahçesindeki büstün bakımsız halini hiç mi kimse görmüyor” diye soran Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

 

“ADD Tirebolu Şube Başkanımız Bahri Köksal, CHP Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre büst uzun süredir bu şekildedir. İletişim Fakültesi Dekanı Nazım Elmas, kurum yetkilileri, burada çalışan onlarca kişiden hiç kimse büstün bu halini görmüyor mu? Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in aziz hatırasına yapılan bu saygısızlığı, duyarsızlığı asla kabul etmiyoruz. Bu kadar sorumsuzluk, bu kadar duyarsızlık olur mu? Üniversite gibi bir bilim yuvasındaki yetkililere sesleniyorum, hemen bu ayıba bir son verin.”